KristaBister

Helsinki kaipaa uutta johtamista ja digitaalista osaamista

 

Minulla oli tänään kaksi kohtaamista Helsingin kaupungin virastotyöntekijöiden kanssa. Toinen kohtaaminen oli tapaaminen, joka piti olla jo viime viikolla, mutta virkamies oli sen unohtanut. Tällä kertaa hän soitti puoli tuntia ennen sovittua tapaamisaikaa ja ihmetteli missä olimme.

Toinen kohtaaminen oli liikuntaviraston ihmisten kanssa, joilta kyselin Helsingin järjestämistä liikuntapalveluista ja niihin liittyvistä yksityiskohdista. Kaupungin nettisivuilta ei löydy kaikki tiedot, eivätkä nämäkään työntekijät osanneet esimerkiksi kertoa liikuntaseteleiden kanssa toimimisesta. Sen verran mitä he epäilivät tietävänsä kuulosti aika monimutkaiselta.

Kovin mukavia olivat kaikki nämä höselöt joiden kanssa joutui toimimaan. Ihan pihalla, mutta ilosia ja ystävällisiä ja auttavaisia. Siksi ei haitannut vaikkei kaikki mennytkään ihan putkeen.

Mutta jotainhan siellä kaupungin hallinnossa on vialla ja jotain sille olisi tehtävä. Helsinki kaipaisi oma-alotteisia ja uudistusmielisiä tekijöitä avainpaikoilleen ja kaupungin päättäjiltä tahtoa uudistaa kaupungin kankeaa johtamista kohti kevyempää ja nykyaikaisempaa suuuntaa. 

Kaupunki on elin, jonka tulisi kilpailla yksityisten toimijoiden kanssa, esimerkiksi juuri liikuntapalveluissa. Kuinka se voi olla varteenotettava vaihtoehto, jos sen digitaalinen viestintä ja järjestelmät eivät vasta nykyaikaa eikä raskas johtamisjärjestelmä anna mahdollisuutta joustaville muutoksille?

Olen vähän ikärasisti, mutta mielestäni kaupunki kaipaa koneistoonsa nuorta ajattelua ja nuoria tekijöitä, jotta kaupungin palvelut saataisiin vastaamaan nykyajan vaatimuksia.

Vaikuttamisen kotikaupungin asioihin voisi aloittaa vaikka 8.9 järjestettävässä aivoriihessä Helsingin tulevaisuuden johtamisesta. Mahdollisuus on siellä antaa tukensa esimerkiki Helsingin Perussuomalaisten Nuorten esittämälle pormestarimallille!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat