KristaBister

Nuori, 5 syytä miksi sinun kannattaa äänestää sunnuntaina

Katukuva kuhisee pieniä Vihreitä naisia ja isoja Perusmiehiä, kahvia ja paperiläpyskää tuputetaan jokaisella kadunkulmalla. Selvästi kuntavaalit ovat täydessä tohinassa. Tuleva sunnuntaina on THE päivä, jolloin moni kansalainen raapustaa numeroita lapulle puukopperon suojissa. Jos olet 18-25 –vuotias nuori, todennäköistä kuitenkin on, että sinä et ole yksi näistä numeronraapustelijoista. Ehkä sinua ei kiinnosta? Ehkä koet, ettei sillä raapustatko numeron paperiin, ole mitään merkitystä?

Alla on sinulle, epä-äänestysaktiivinen nuori muutama syy, miksi myös sinun äänelläsi on merkitystä. Ja miksi sinun kannattaa äänestää nuorta ehdokasta. 
 

1.  Politiikka on mielestäsi tylsää

Politiikka on varsin tylsää, koska valtuustot ovat täynnä keski-ikäisiä tai keski-iän ylittäneitä ihmisiä, jotka puhuvat SOTE:sta ja kuntaveroista. Ja sellaisella kielellä, että normaalin nuoren on lähes mahdotonta nähdä miten kyseiset asiat liittyvät omaan arkeen.

Äänestämällä mielenkiintoista nuorta ehdokasta, vaikutat siihen, että valtuustossa puhutaan nuorten kieltä ja nuoria koskettavista asioista. Politiikasta tulee siis edes vähän enemmän mielenkiintoista.
 

2. Haluaisit muutoksia arkisiin asioihin, jotka eivät liity politiikkaan

Olet lähdössä kouluun tai töihin ja tajuat, että matkakortti jäi eilen lataamatta. Turhauttaako kiertää Ärrän kautta, kun vieläkään matkakorttia ei voi ladata netissä? Entä se, kun pitäisi päästä kunnan hammaslääkärille mutta nettiajanvarauksen sijasta on tarjolla vain tunnin soittoaika?

Monista asioista ei edes tajua, että niihinkin vaikutetaan politiikan kautta. Esimerkiksi juuri kaupungin digipalveluihin. Nuoret valtuutetut tunnistavat omassa elämässään kaupungin nuoria koskettavat puutteet ja voivat vaikuttaa niihin – kunhan vain joku äänestäisi ensin heidät valtuutetuiksi.
 

3. Haluat auttaa toista nuorta saavuttamaan tavoitteensa

Nuoren ehdokkaan on paljon vaikeampi menestyä kuntavaaleissa, koska vanhat ja aktiivisemmat äänestäjät tuppaavat äänestämään vanhempia ehdokkaita. Äänestäminen on sinulle pieni ja nopea rasti, mutta sillä voi olla ratkaiseva merkitys nuoren ehdokkaan kannalta.

Vaikka ehdokkaasi ei pääsisi valtuustoon, vaalien jälkeen jaetaan kaupungin luottamustehtäviä kaikille ehdokkaina olleilla. Mitä isompi äänimäärä, sitä todennäköisemmin ehdokas saa haluamansa luottamustehtävä paikan. Voi olla juuri sinun äänestäsi kiinni, saako nuori ehdokas kovasti haluamansa luottamustehtävän kaupungin liikuntajaostossa.
 

Näiden kolmen syyn takia sinun, nuori äänestäjä, kannattaa sunnuntaina äänestää ja äänestää ketä tahansa nuorta ehdokasta. Alla on lisäksi vielä kaksi hyvää syytä, miksi sinun kannattaisi äänestää Perussuomalaista nuorta ehdokasta.
 

4. Vihaat pakkoruotsia

No okei, et välttämättä vihaa, mutta mielestäsi olisi paljon fiksumpaa jos oppilaat saisivat valita ruotsin sijasta opiskella itse valitsemaansa kieltä. PS- Nuoret ympäri Suomen pyrkivät saamaan oman kuntansa mukaan kielikokeiluun, jossa oppilaille tarjotaan mahdollisuus opiskella pakkoruotsin sijasta vapaavalintaista kieltä. Tai tehdä itse sen valinnan, että opiskelee juuri ruotsia.
 

5. Haluaisit lähimmälle nuorisotalolle enemmän pelikonsoleita tai biljardipöydän

Kaupunki myöntää poliittisille nuorisojärjestöille joka vuosi erilaisia avustuksia yhteensä yli 200 000€. Perussuomalaiset nuoret ovat sitä mieltä, tuki pitää lakkauttaa, koska poliittiset nuorisojärjestöt saavat niin suuria avustussummia jo valtioltakin. Mielestämme summa tulee ohjata nuorisotoimintaan, joka hyödyttää laajemmin kaikkia kaupungin nuoria.

 

Toivottavasti nämä viisi syytä innostavat sinut sunnuntaina käyttämään kansalaisoikeuttasi. Voit valita oman nuoren Perussuomalaisen ehdokkaasi täältä: https://tinyurl.com/mh292bg tai jos haluat auttaa tekemään juuri minun sunnuntaistani mahtavan, voit kirjoittaa äänestyslappuusi numeron 752.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Äänestämisestä en osaa sanoa, mutta minun vaalimainoksiani kannattaa etsiä katukuvasta. Olen piilottanut viisi mainosta hankalapääsyisiin (mutta laillisesti lähestyttäviin) paikkoihin Turussa. Kunkin mainoksen takana on tunnusluku, jonka ensimmäinen ilmoittaja saa 20 euroa. Mainoksissa on tekstiviestinumero.

Ja minä olen ehdokas #672 ja minulla on luja usko huonompaan tulevaisuuteen!

Toimituksen poiminnat